Foto: Photo by Louise Pilgaard on Unsplash

Forskning: Hva betyr rytterens vekt for hesten?

Ryttervekt er et komplisert tema fordi det er mange ulike faktorer som spiller inn, og et dansk forskningsprosjekt skal visstnok vise til noen overraskende resultater.

04-02-2020 09:16
Trine Melinda Vollan
Helse og velferd

Overraskende resultater

Debatten om ryttervekt kommer stadig opp til debatt, og en dansk studie kan i følge ridehesten.com vise til at det ikke nødvendigvis er rytterens vekt i seg selv som trenger å være avgjørende for hesten trivsel i ridning. 

Det viser seg at andre faktorer som rytterens balanse, vektfordeling og motorikk også er av betydning når man undersøker hestens utskillelse av stresshormoner i ridning.

Ridehesten.com skriver at "som forventet og som naturlig reaksjon steg hestens nivå av stresshormonet kortisol som reaksjon på longe- og ridetesten (etter bevegelse/treningsbelastning). Det var dog ingen effekt av økt ryttervekt, dvs. hestene hadde ikke økt utskillelse av stresshormonet, når de ble ridd i testen av rytteren sin med 25% ekstra vekt i forhold til når rytteren red uten ekstra vekt (0%), eller når hesten hadde samme mengde bevegelse i longe helt uten rytter."

LES OGSÅ - Hvad betyder rytterens vægt for hesten? - Ridehesten.com

LES OGSÅ - Rytterhelse: Sits og belastningsskader - sportshest.no

Gi oss gjerne beskjed hvis du finner noe feil i innlegget.

 

 

 


Vi ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Personvern