Foto: Adobe Stock

Hest og helse – en artikkelserie. Del 1: «The outside of a horse..»

Det er noe med utsiden av en hest. Du kjenner uttrykket? Som gjør noe med innsiden av et menneske. Hvordan noe? Hvordan kan det beskrives, dette vi alle kjenner så godt, #denfølelsen når smil bryter gjennom tårer, tro bryter gjennom håpløshet og glede bryter gjennom sorg – bare man ser et par hesteøyne og en myk mule.

02-02-2020 14:03
Silje Rosenberg cand.med.vet.
Helse og velferd

Det er noe med utsiden på en hest...

Talløse mennesker har fortalt om hvordan hesten har reddet dem. Og rekk opp hånda, du hestejente/-dame/-gutt eller -mann som aldri har kjent på det samme. I større eller mindre grad. Ikke det, nei.

Likevel har det lett for å bli litt annenrangs i miljøet, denne effekten, denne verdien hesten har for menneskenes fysiske og mentale helse. For pengene, de ligger i sporten – i prestasjonene, i næringen, hos de dyktigste rytterne eller trenerne, hos de mest vellykkede oppdretterne eller selgerne. Og når vi drømmer oss bort med hest i monitor, er det de flotteste og kuleste vi følger. Sjelden de svakeste, de som har fått den største hjelpen, de som har blitt reddet av en hest.

La oss derfor for nå fordype oss i dette temaet. Denne artikkelen er den første i en serie av flere artikler om hest og helse. Hesteassosiert intervensjon, Hesteassistert terapi, Hesteassistert vekst og læring, Hippoterapi eller hva du nå velger å kalle det. Det der med at hesten gjør noe med oss.

Les resten av artikkelen i hestebiblioteket Equipedia

LES OGSÅ - 10 grunner til at hestelivet er bra for helsen - sportshest.no

Gi oss gjerne beskjed hvis du finner noe feil i innlegget.

 

 


Vi ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Personvern