Foto:

Benbrudd - bruddbehandling eller avliving?

[+] Det er ikke mange år siden at avlivning var eneste mulighet hvis en hest brakk et ben. Å ha en hest med bruddskade stående som rekonvalesent, var uaktuelt, mulighetene for behandling var få, og prognosen for framtidig bruk var dårlig.

03-06-2019 19:25
Silje Rosenberg cand.med.vet.
Helse og velferd

I dag er ikke avliving det eneste alternativet. Fortsatt er mulighetene færre for en hest med brukket ben enn for et menneske med tilsvarende skade. Men med bedre metoder for kirurgi, smertebehandling og rekonvalesens, kan bruddbehandling bli så vellykket at hesten kan brukes som tidligere.

En bruddskade kan oppstå i enhver tenkelig knokkel som finnes i hestens kropp, og det kan være flere årsaker til skaden.

Denne artikkelen beskriver et forløp slik det typisk kan foregå for en hest som på grunn av en hendelse (et fall, et spark ellerlignende), har fått en skade et sted inederste del av benet, nedenfor kneet.

FOR Å LESE ARTIKKELEN GÅ TIL - Benbrudd - bruddbehandling eller avliving? - EQUIPEDIA

Vi gjør oppmerksom på at dette er en pluss-artikkel, og du må logge deg inn for å lese den. 

Ikke medlem? Abonnér – Lær mer (+) !

I LÆR MER (+) – artiklene går vi enda grundigere inn på skader og sykdommer, årsakssammenhenger, behandlingsalternativer, forebygging, treningsanbefalinger, kommunikasjon og trening av hest m.m. – alt som kan hjelpe deg i hestelivet.

Gi oss gjerne beskjed hvis du finner noe feil i artikkelen.

 


Vi ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Personvern