Foto: Rebekka D/Pixabay

Rikstoklinikken Bjerke: Et viktig heste-hospital

Det har blitt reist spørsmål om det er behov for Riksotoklinikken Bjerke (RKB) så lenge hestemiljøet i Norge har Veterinærhøyskolen. RKB har blitt kritisert for høye priser, og at travmiljøet ikke har ønsket å bruke hospitalet. Det har skjedd store endringer på RKB de siste månedene.

07-09-2018 15:04
Riksotoklinikken Bjerke ved Tore Sannum
Informasjon

Riksotoklinikken Bjerke har justert ned prisene

Klinikktillegget er redusert, og prisene for dagkirurgi er konkurransedyktige og ofte lavere enn hos konkurrentene, melder Tore Sannum, daglig leder for Riksotoklinikken Bjerke.

Det er nå ansatt ny og særdeles dyktig spesialist i kirurgi ved hospitalet. En kirurg som forstår hva norske hesteeiere forventer og hva de har mulighet til å betale. 

I tillegg tilbyr RKB ett døgn overnatting etter operasjon inkludert i prisen. Dette for å sikre dyrevelferden, og berolige eiere som er bekymret etter et inngrep ofte foretatt i narkose. 

Alt som nevnes her er relatert til drift og tilbud overfor brukere. Tilbud som man også kan få andre steder enn hos RKB. 

Det man derimot ikke kan få andre steder i disse dager er hjelp til akutt syke eller skadde hester som trenger intensiv og omfattende behandling. Siden tidlig i sommer har Veterinærhøyskolen vært båndlagt på grunn av Salmonella-smitte. Det er både trist og krevende for alle de flinke folkene på høyskolen, og vi på Bjerke ønsker ikke å utnytte denne situasjonen. Denne typen utbrudd kan skje alle steder. 

Det som hestenæringen i Norge derimot bør være opptatt av er at det bør finnes et alternativt hospital for behandling av akutt syke hester og hester som trenger krevende og intensiv spesialistbehandling. Flere har reist spørsmålet om man trenger RKB så lenge man har høyskolen. Jeg registrerer at disse spørsmålene har stilnet i sommer. 

Uten Rikstotoklinikken Bjerke hadde hestenæringen i Norge stått uten 24/7 alternativer for akutte skadde og alvorlig syke hester denne sommeren og høsten. Hester med kirurgisk kolikk eller alvorlige skader, måtte blitt avlivet og hopper med alvorlig syke føll ville det ikke vært et behandlingstilbud til. 

Det finnes ikke mange hospital i Nord-Europa som kan tilby bildediagnostikk, inkludert MR, og spesialistbehandling på samme nivå som RKB. 

Hestenæringen er svært sårbar uten alternativer. Skal vi opprettholde et anstendig nivå på hestevelferden til det beste for hestesporten i Norge, trenger vi minst to aktører med intensive akutt-tilbud og døgnåpne hospital. 

Rikstotoklinikken Bjerke og Veterinærhøyskolen samarbeider og utfyller hverandre. Også i krisesituasjoner, avslutter daglig leder i sin pressemelding.

LES OGSÅ - Ny kirurg til Bjerke Dyrehospital

24-timers vakttelefon: 22956010

Gi oss gjerne beskjed hvis du finner noe feil i innlegget.


Vi ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Personvern