Foto: Vinneren av finalen i Comback Cup, Beatrice Ek (TØNS) og Samonowai med 71.775%

FERD Comeback cup - et gledelig symbol på hestesportens potensiale

FERD Comeback Cup er et symbol på noen av de tingene som gjør hestesporten så unik! Og som tilskuer kan man ikke annet enn å bli imponert, glad og stolt.

20-02-2018 15:49
Trine Melinda Vollan Fjellstad
Sport

FERD Comeback Cup er mer enn "bare" en dressur cup for de over 40 - det er et symbol på hestesportens potensiale

Da 72 år gamle Donna Louise Alstad fra Verdal Rideklubb fikk tildelt Skoies "miljøpris" for sitt glade vesen, sin smittende latter og sitt fantastiske pågangsmot, kjente jeg en følelse av glede og stolthet over sporten min: Hestesporten.

Hun fortjener heder, og er et fantastisk symbol på mulighetene, inkluderingen, bredden og gleden som hesten og hestesporten rommer.

Her overrekkes prisen til Donna Louise Alstad tildelt av Skoies av Kristin Andersen og Meyer Zu Strohen. Donna og friseren Froya Av Gullhaugen vant forøvrig Comeback Cup B finalen i dressur.

FERD Comeback Cup dressur er en oppfordring til tidligere konkurranseryttere over 40 år, som ikke har ridd LA eller høyere de 10 siste årene om å enten komme igang, eller gjøre comeback. Slik det er meg bekjent, er det ingen annen sport som rommer dette potensialet for inkludering! FERD Comeback hadde også deltagere av begge kjønn, og hester i alle varianter, med den eldste deltageren på 72 år! Hvilken annen idrett rommer denne formen for deltagelse og allsidighet? 

Den nest eldste OL deltageren gjennom tidene er 71 år -  dressurrytteren Hiroshi Hoketsu, som red hesten Whisper under OL i 2012. Det betyr også at Hoketsu blir den eldste som har deltatt i et OL de seneste 92 årene.

Hestesporten er utvilsomt unik og hest er best. Ferdig med det.

Vinnerene av finale i FERD Comeback CUP

Vinneren av finalen ble Beatrice Ek (TØNS) og Samonowai med 71.775%. Se bilde øverst i saken.

Fjordingen Pryd Skovå med piloten Sølvi Engøy Lien (SARP) kom på andre plass i finalen med 69.032%.

3. plassen i finalen gikk til Christine Stray (VBR) og Idun Hinata med 63.065%. Kristin Andersen (nr. 2 til høyre for hesten) har vært uunværlig og viktig for bredde og inkludering i dressursporten i Norge.

Velfortjent heder og ære til Kristin og FERD

Kristin Andersen fikk forøvrig tildelt blomster av stevneleder og stående applaus fra publikum for sin uunværlige og viktige innsats for bredde, inkludering og rekruttering, og for sin innsats for Artic Equestrian Games.

Kristin og FERD har gjennom tidene blant annet sponset: FERD Rideskolecup, FERD Comeback Cup, FERD & JJ Horses Unghestchampionat, FERD Landsmesterskap, clinics under AEG, Hest i Næring og et antall internasjonale og nasjonale klasser i inn og utland, for å skaffe norske dressur -og sprangryttere tilgang til internasjonale kvalifiseringer (kilde:dressursåklart.no).

Hun har dessuten sittet 4 år i forbundsstyret og andre komiteer og utvalg, og var nylig i søkelyset da hun i mediet dressursåklart.no ytret bekymring for manglende eller feil fokus i henhold til rekruttering i idretten, og bekymring for rekrutteringsmetoden til sentrale tllitsverv og stillinger i rytterforbundet.

Kristin uttalte til nettmagasinet at: "- Det skjer ingen reell vurdering av søkere og deres kompetanse. Trenere og søkere med svært høy kompetanse og ikke minst resultater internasjonalt, blir ikke vurdert", og vurderer derfor å trekke støtten inntil de rette tiltak iverksettes.

Kristin Andersen er med andre ord en raus ildsjel som brenner for bredde og inkludering - noe som blant annet FERD Comeback Cup er et mesterlig eksempel på.

Takk Kristin!

Velfortjent stående applaus ble også gitt til stevneleder og arrangør for AEG Eirik Berentsen, som har gitt oss et flott arrangement i 13 år! 

LES OGSÅ - Hjemme hos Kristin Andresen - dressursåklart.no

LES OGSÅ - RESULTATLISTE - Finalen i Comeback Cup Dressur 

LES OGSÅ - Hva er AEG? - hestefrelst.no

LES OGSÅ - 71 år og OL deltager - aftenposten.no

Gi oss gjerne beskjed hvis du finner noe feil i innlegget.

SE FLERE BILDER FRA COMEBACK CUP:


Vi ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Personvern