Foto: Privat

Norskeid hingst vant med rekordkarakter!

Se video av den norskeide hingsten Hesselhøj Donkey Boy og berider Jan Møller Christensen som vant 5-års finalen i DRF's Dressurchampionat på Blue Hors med rekordkarakter.

16-10-2017 16:15
Trine Melinda Vollan Fjellstad
Sport

Historisk resultat

Hesselhøj Donkey Boy er etter e. ERA Dancing Hit ue. Milan og er opdrettet av Dorthe S. og Hans-Jørgen Hoeck. Hingsten eies av norske Kristin G. Andersen, som viste stor glede på sosiale medier i går etter at denne flotte hingsten tok seieren i DRF's Dressurchampionat for 5 års på Blue Hors søndag 15.10.17.

Ridehesten.com skriver at hingsten og hans berider danset seg gjennom finaleprogrammet til absolutt stillhet og fullt fokus fra publikum. I avslutningsparaden lot Jan Møller Christensen publikum forstå at han var veldig tilfreds med sin samarbeidspartner - og publikum viste sin begeistring med klappsalver.

LES OGSÅ - Donkey Boy vandt med rekordkarakterer! - ridehesten.com

Dommerne belønnet Donkey Boy med klassens høyeste travkarakter 9,8 og fire 10 tall på henholdvis skritt, galopp, ridbarhet og kapasitet! Ekvipasjen oppnådde en total score på 9.96.

Foto: Privat. Historisk resultat til den norskeide hingsten.

Se klassens RESULTATLISTE

Kristin om planene videre for superhingsten

Sportshest.no ringte Kristin for å få noen kommentarer om denne unike hingsten, og hva som er planene videre for Donkey Boy. Hun forteller at det blir enten berideren Jan Møller Christensen, eller datteren hennes Alexandra som skal ri den. Men siden datteren skal reise til USA, blir det sansynligvis Jan, forklarer Kristin.

- Planen videre er Unghest VM 2018 - Og da mener jeg å vinne Unghest VM, sier Kristin og ler.

Det er nok ingen som kan protestere på at det er lov å sette seg slike mål med en hest som denne. Forøvrig var Donkey Boy også materialprøvevinner i 2015 og vinner av 4-års dressurchampionat i 2016.  

- Men først og fremst skal Donkey Boy få ferie, legger Kristin til. Det er viktig å holde han frisk, så han skal få gå på tur i skogen og slappe av en periode fremover.

- Det første jeg forresten sa til Jan (berideren) da vi fikk resultatene var at han burde jobbe litt mer med travet til Donkey Boy, sier Kristin, og ler hjertelig.

(Siden Donkey Boy "bare" fikk 9,8 for travet og resten 10 tall.)

Tilgjengelig i avlen i 2018

Hesselhøj Donkey Boy vil være tilgjengelig i avlen i 2018, og det vil være mulighet for å få tak i både fersk og frossen sæd hos hingstestasjonen Katrinelund.

Kristin forteller at det er veldig vanskelig å finne en hingst som denne, som både presterer godt i sporten, men som ikke minst avler så bra som den gjør, forklarer hun. - Dansk Varmblod har gitt utmerkede føllbeskrivelser av 75 føll.

- Han tilfører og forbedrer veldig mye, blant annet skritt og galopp for å nevne noe. Kristin forklarer videre at hingsten passer på stortsett alle hopper, men bør unngå hopper med veldig kort rygg.

- Donkey Boy foredler gjerne føll på litt kraftigere hopper også, legger hingsteeieren til.

Og sist, men ikke minst har hingsten et fantastisk gemytt, som er viktig for å avle gode ride -og dressurhester. Kapasitet viser gjerne ikke like godt hos mer spente og nervøse hester.

Kristin forteller at hun også hadde med en hest i 4 års klassene, men at den fikk dårlige resultater fordi den var så spent. - Dommerne var forståelsefulle da de gav den 6 i skritt, fordi den var så anspent at den knapt klarte å skritte. -Så den må nok ha mye miljøterapi, sier Kristin muntert.

Se videoen av det flotte rittet til Jan Møller Christensen og den norskeide hingsten under.

Gi oss gjerne beskjed hvis du finner noe feil i innlegget.


Vi ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Personvern