Foto: Markus Spiske/Pixabay

Hjertefeil - Ikke uvanlig lidelse hos hest

[+] Hjertefeil er ikke en uvanlig lidelse hos hest – men ofte forblir slike lidelser uoppdaget, fordi de ikke gir kliniske symptomer.

03-06-2019 12:00
Silje Rosenberg, cand.med.vet.
Helse og velferd

Hobbyhester i lett/normalt bruk vil ofte kompensere for en mindre hjertefeil, fordi hjertets maksimale kapasitet aldri blir tatt i bruk. Hos sportshester derimot, kan hjertefeil være en aktuell årsak til nedsatt prestasjon.

Hjertets funksjon er selvsagt så vital at veterinærmedisinen har brede og spesialiserte kunnskaper på feltet. Denne artikkelen omtaler kun de mest basale forhold som det kan være greit for den gode hesteholder å være kjent med.

FOR Å LESE ARTIKKELEN GÅ TIL - Hjertefeil - Ikke uvanlig lidelse hos hest - EQUIPEDIA

Vi gjør oppmerksom på at dette er en pluss-artikkel, og du må logge deg inn for å lese den. 

Ikke medlem? Abonnér – Lær mer (+) !

I LÆR MER (+) – artiklene går vi enda grundigere inn på skader og sykdommer, årsakssammenhenger, behandlingsalternativer, forebygging, treningsanbefalinger, kommunikasjon og trening av hest m.m. – alt som kan hjelpe deg i hestelivet.

Gi oss gjerne beskjed hvis du finner noe feil i artikkelen.

Stikkord: Væskeansamlinger under buken og på bena, hoste, nedsatt prestasjon, nedsatt allmentilstand, mindre utholdendenhet, hjertets ledningsevne, sirkulasjonssvikt, signalforstyrrelser, Ventrikkel-tachycardi.


Vi ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Personvern