Foto: Danny Gallegos/Unsplash

Kan man se forvarsler på overtrening hos hester?

[+] Symptomer på overtrening kan ses hos hester som over lang tid har blitt utsatt for hard trening, med lite anledning til hvile og restitusjon mellom treningsøktene. Men hva skal man se etter, og hvordan kan man forhindre dette?

09-09-2017 13:54
Silje Rosenberg cand.med.vet.
Trening

«Overtrening er en fysiologisk, atferdsmessig og emosjonell tilstand som oppstår når mengde og intensitet hos et individs trening overskrider kapasiteten for restitusjon. Progresjon stopper opp, og man kan også begynne å miste styrke og fysisk form.» (Wikipedia – «overtraining») 

Overtrente hester

Overtrening er et kjent syndrom, ikke bare hos mennesker, men også hos hester. Løpshester er spesielt utsatt for overtrening.

De seneste årene er det fokusert mer på overtrening innen hestemedisinen. Ved trening av sporsthester er det helt sentralt å kunne balansere mellom trening som øker hestens fysiske form og prestasjonsevne, og overtrening som reduserer prestasjon og dessuten påvirker hestens velferd.

For å finne denne balansen, er det viktig å kunne se tegn på overtrening hos hesten, og å finne fram til fysiske forandringer som gir en tidlig indikasjon på tilstanden.

FOR Å LESE ARTIKKELEN GÅ TIL - Benbrudd - bruddbehandling eller avliving? - EQUIPEDIA

Vi gjør oppmerksom på at dette er en pluss-artikkel, og du må logge deg inn for å lese den. 

Ikke medlem? Abonnér – Lær mer (+) !

I LÆR MER (+) – artiklene går vi enda grundigere inn på skader og sykdommer, årsakssammenhenger, behandlingsalternativer, forebygging, treningsanbefalinger, kommunikasjon og trening –  alt som kan hjelpe deg i hestelivet.

Gi oss gjerne beskjed hvis du finner noe feil i artikkelen.


Vi ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Personvern