Foto: Privat. Amanda og Ghost Walk

Gjesteblogger: Å ha traver i ridesporten kan være vanskelig

Mange har engasjert seg etter at vi publiserte en artikkel som handler om omskolering av tidligere travere. Og noen opplever at det er vanskelig, ikke fordi hestene er vanskelig, men på grunn av kommentarer og holdninger til eks-travere i ridesporten. Amanda Håbakk vil gjerne dele sine tanker med våre lesere om hvordan det er å "ha en traver på sprangbanen."

14-02-2016 10:02
Trine Melinda Vollan & Amanda Håbakk
Sport & Smått
- Å ha en "traver" på sprangbanen er ikke alltid like lett - ikke fordi hesten er vanskelig, men fordi det alltid skal komme negative kommentarer til rasen, skriver Amanda Håbakk.
 
Amanda skriver at det spesielt er galoppen som kritiseres. Det er ikke bare kommentarer, sier hun, men blikk de får på stevner. - Men dette varierer, mange syntes også det er utrolig kult å se en traver på enten sprang eller dressur banen, og ikke minst feltrittsløype, legger hun til. Amanda synes at det hadde vært gøy å se flere eks-travere i ridesporten. 

«Å ha en "traver" på sprangbanen er ikke alltid like lett - ikke fordi hesten er vanskelig, men fordi det alltid skal komme negative kommentarer til rasen»

 
LES OGSÅ - Gjesteblogger: Hesten er ingen sofa
 
Amanda skriver at hun føler at hennes hest - hoppen Ghost Walk - ofte kan bli sett ned på fordi den hopper med en spesiell teknikk og ikke har "verdens fineste galopp".
- Men det som burde telle er at hesten gjør alt hun får beskjed om, og hun prøver seg gjerne frem uansett instruks. - Ghost Walk har hjerte av gull, skriver Amanda. 
 
- Jeg som rytter og eier av Ghost walk, prøver å ikke bry meg så mye om hva andre mener. Jeg vet jo hva Ghost Walk kan, og hvor målrettet hun kan være. Vil hun springe fort, ja, da springer hun. Bestemmer hun seg for å overhoppe alle hindrene på ett stevne, så gjør hun gjerne det også. - Jeg tror det er fordi hun vil komme seg gjennom banen, med null bommer ned, skriver Amanda. 
 

Amanda og Ghost Walk på stevne. Foto: Privat

 
Amanda skriver videre at hun tror det er alt for mange som tenker at en traver ikke er verdt ett forsøk, at den er ikke verdt penger engang. - Men den må jo trenes, akkurat som alle andre hester, for å mestre sine oppgaver. 
 
LES OGSÅ - Kan man omskolere eks-travere?
 
Det finnes så mange ulike fasonger og størrelse når det kommer til travere. Amanda ønsker at folk ikke skal "skjære alle under en kam."
Amanda skriver at hennes "traver" er omskolert, men at hun føler at den likevel blir sett på som en travhest som løper med vogn bak seg, og ikke en ridehest. - Det er jo to forskjellige ting skriver hun. Det finnes "travere", som virkelig er godt omskolerte, som kan både galoppbytter og versader like godt som en hvilken som helst ridehest.
 
- Jeg hadde to stevner som gikk rett vest, men det gjør ingenting for meg. Amanda ønsker da at en dårlig runde ikke skal tilegges hesten fordi det er en eks-traver. - Alle prøver jo så godt de kan, skriver hun. 
 
- Ikke vær flau over at du har en "traver", og ta den med på ting, råder Amanda. Hesten din er like mye verdt uansett rase eller fasong. Og man må ikke bry seg om hva andre sier! 
 
 
Ghost Walk. Foto: Privat
 
~ Amanda & Ghost walk.
Den som ikke har noen lidenskap har heller ikke noe liv.❤️

Vi ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Personvern