Foto: Rebecca Mender. Ekvipasje: Stein Endresen og Cintia

Verdige vinnere av nasjonshoppingen

Det ble Nederland som gikk av med seieren i Atea CSIO3* Nations Cup fredag kveld etter to omganger spennende omganger, der Danmark ble en god nummer to.

09-05-2015 11:46
Rebecca Mender

«Jeg er veldig heldig med laget mitt», slo chef d’equipe for Nederland, Piet Raijmakers fast med et smil etter seieren.»

Fair bane

Banebygger Anders Hafskjold fikk ros for dagens 1,50 m bane. «Det var en fair bane, med kombinasjoner som var fair for hestene. Man så feil mange steder i banen hvilket er bra. Hestene fikk en god start på banen, og den var ikke for teknisk. Det var rett og slett en meget god bane», sa Raijmakers. 

En velfortjent seier til det nederlandske laget som var svært fornøyd med banebyggingen, som var fair for hestene.

Om laglederen var heldig med laget sitt, så var ikke laget så heldig tidligere i dag. Innstilt til å ri på laget var Leon Thijssen, men et uhell med en hest i formiddag førte til et brudd i hånden. Ridning ble med det utelukket, og reserven Jur Vrieling måtte steppe inn. En regjerende verdensmester for lag og også regjerende mester i Nations Cup er ikke den verste man kan ha til å steppe inn, men Vrielings hest debuterte på denne hinderhøyden i dagens klasse. «Hesten min var helt fantastisk», sa Vrieling etterpå. «Den har kun hoppet noen få 1,40 m klasser, den gikk en 1,40 m klasse i dag morges. Men den var bare helt fantastisk», sa verdensmesteren med glød i stemmen og glimt i blikket. En bom i hver omgang måtte ned for Vrieling og hans hingst Carrera VDL e. Cardento/Baloubet du Rouet, men hesten hoppet ellers overbevisende. «Det var riktig sporty av Jur å steppe inn slik», la Raijmakers til.

Laglederens sønn Piet Raijmakers Jr. var en av de fire på laget. Med Antares e. Arkansas ble det 12 feilpoeng i første runde og fire i andre – dermed skulle han bli den ekvipasjen de så bort fra når det gjaldt sluttsummen. – Min sønn var god – og Roelof Bril og Henk van de Pol, de vil jo være stjerner, sa Raijmakers smilende. Det var de så definitivt også – begge red to nullrunder hvilket sikret dem seieren. – Jeg var nervøs da Henk som ankermann red, mer enn da jeg red selv. Jeg visste at en feilfri runde måtte til for at vi skulle vinne, fortalte Vrieling om stemningen da det hele skulle avgjøres.

LES OGSÅ - Opptur for Gulliksen i Drammen

På det danske laget bidro Andreas Schou/Giljandro van den Bosrand e. Orlando sterkt til seieren med sine to fine nullrunder. Dette var en riktig deilig hest, og de to sammen fikk det hele til å se lekende lett ut. Linnea Ericsson-Carey/Thornhill Kate e. Courage og Thomas Velin/Chopin van het Moleneind e. Quick Star fikk begge et riv i første runde – Thomas fikk et ergerlig riv på siste, men red null i andre omgang. Rikke Haastrup/Giljandro van den Bosrand e. Orlando pådro seg totalt 12 feilpoeng.

6.plass til det Norske laget

«Selvfølgelig ønsker vi å være topp tre, men det er noe vi jobber med», sa chef d’equipe for Norge, Alois Pollmann-Schweckhorst, etter en 6.plass og 32 feil for Norge. Ole Kristoffer Meland/Buckle Up e. Colandro fikk et riv i første omgang, men holdt nullen i andre. Stein Endresen/Cintia e. Cellestial pådro seg 8 feil i hver omgang. Victoria Gulliksen/Bokai e. Up to Date, fikk totalt 8 feil, mens Morten Djupvik/Valley Stream B e. Andiamo i likhet med Stein, fikk to riv i hver omgang.

Ole Kristoffer Meland og hesten Buckle Up hadde 1 riv og holdt nullen i andre omgang, og var den som hadde minst feil av de norske rytterne.

 «Dette var min første gang som lagleder ved en nasjonshopping for Norge og jeg hadde ikke så mye forventninger. Det viktige nå var å se rytterne i en slik situasjon, det er annerledes å ri på et lag enn å ri individuelt. I tillegg var laget en miks mellom yngre og mer erfarne ryttere – jeg syntes de gjorde en god jobb», sa Pollmann-Schweckhorst. «Ole Kristoffer Meland var første rytter ut, han var den som måtte finne veien å ri på banen. Steins hest gjorde sin første Nations Cup og er en hest med en god fremtid. Den har en super innstilling, det eneste den mangler er erfaring», sa laglederen. «Fra denne posisjonen vil vi bevege oss oppover, tenke ut neste trekk. I neste uke skal et norsk lag ri i Odense, der vil jeg se noe flere ryttere slik at mitt bilde av dem vil bli mer riktig. I juni blir det 5-stjerners i Polen – ut fra hva jeg ser her og i Drammen i tillegg til individuelle prestasjoner, vil vi ta ut rytterne til dette. Jeg skal si at jeg også har noen ess i ermet – som Therese Søhol Henriksen, Cecilie Hatteland og Dag Ove Kingsrød». 

Stein Endresen takknemlig for hesten sin Cintia

«Vi er i begynnelsen av det å lage et godt lag. Det fungerer utrolig bra med Alois, jeg ser frem til neste steg», sier Stein og legger til: «Og så er jeg utrolig glad for min hest Cintia. Jeg var så glad for Cassiopeia – hun var noe av det beste jeg hadde ridd. Så får jeg denne – den er virkelig helt i toppen blant det jeg har hatt», forteller Stein om sin 9 år gamle hoppe som han fikk i vinter, fra samme oppdretter som Cassiopeia. «Hun hadde gått en 1,40 m da, så det hun mangler er erfaring. Hun er liten, men har et hjerte som en løve» fortelle Stein. 

LES OGSÅ - Ny forskning kaster lys på treningsmetoder i sprangridning

Alois stemmer i: «Hun har det uttrykket alle ryttere vil ha i sin hest, du ser det i øynene hennes. Hun har en fantastisk personlighet og innstilling. Hun gjør alt rett, det er bare erfaring som skal til».

«Det ser ut som om jeg må fortsette å ri en stund til, når jeg har en slik hest. Jeg føler en enormt tillit til henne – og så kommer det ytterligere et par hester fra denne oppdretteren snart også», sa Stein fornøyd.

 


Vi ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Personvern