Foto: Kingsland

Geir Gulliksen - slik forbereder jeg hesten til finalen

Geir Gulliksen er eneste nordmann som rir i verdenscupfinalen i Las Vegas. Han rir den flotte hingsten Edesa S Banjan. Les hva han må ta hensyn til for å forberede hesten best mulig, og hva som er Edesa sin styrke i selskap med noen av verdens beste hester.

17-04-2015 11:31
Trine Melinda Vollan
Sport & Smått

Dårlig start for Geir

Verdenscupen er godt i gang i Las Vegas, og vi er overlykkelig for å ha med oss en nordmann i dette fabelaktige selskapet. Men desverre kunne vi i går lese på hest.no at Edesa hadde hoppet «igjennom» et hinder, og at Geir hadde vært uheldig og skadet kneet da det smalt inn i en av bommene. «Geir Gulliksen forlot banen med smerter og et blodig kne», skrev hest.no. De skriver videre at han før denne episoden hadde vært på sykehuset halve dagen pga en betennelse i lysken.

Nordmannen havnet til slutt på en 34 plass med 2 riv. i Longines FEI World Cup™ Jumping Final I.

LES OGSÅ - Ny forskning kaster lys på treningsmetoder i sprangridning

Edesa S Banjan er en modig hest

Selv om Geir har fått en dårlig start, er han ved godt mot. Vi kontaktet Geir for å høre hvordan han forbereder hesten sin for konkurransene de neste dagene. Han sier at han må passe på at den ikke blir for sprek. Men Geir sier samtidig at han også må passe på at det ikke blir for mye, slik at Edesa har noe å gi. Han forteller at styrken til hesten er at han er modig og at han har masse kapasitet.

Vi spør Geir - hvis han vinner - hvem han skal stå på pallen sammen med. Da svarer Geir «Daniel Deusser og Mclain Ward

Fakta om Edesa S Banjan

Edesa er en 14 år gammel vallak etter Toulon ue. Lys de Darmen. Toulon er etter den legendariske hingsten Heartbreaker. Edesa S Banjan er en Belgisk Varmblod. 

Edesa har tidligere gått under rytteren Marlon Módolo Zanotelli fra Brasil. Geir startet hesten for første gang i 2012 i Frankfurt. Geir eier 50% av hesten sammen med den kjente skiskytteren Ole Einar Bjørndalen.

LES OGSÅ - Geir Gulliksen får treningshjelp av Bjørndalen

Edesa er en modig hest med masse kapasitet. Foto: Kingsland

Vi fikk noen reaksjoner på at vi hadde skrevet at Edesa er hingst, noe det står på de internasjonale sidene om hesten. Dette skal visstnok ikke stemme, og vi har endret dette. Red.

Ønsk Geir og Edesa lykke til i kommentarfeltet under!


Vi ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Personvern