Foto: Nederland til topps i Oxer Grand Prix

Nederland til topps i Oxer Grand Prix

Det ble seier til Nederland i helgens hovedklasse i Drammen. Selv om Norge bare hadde en ekvipasje til omhopping, kunne det ligge an til norsk seier da Stein Endresen og Cassiopeia nærmet seg siste hinder i omhoppingen. Desverre tok hesten med seg bakbommen på siste okser, og dermed havnet dagens beste norske ekvipasje på en 7. plass.

12-05-2011 15:34
Nederland til topps i Oxer Grand PrixOkseren som tok seieren fra Stein Endresen og Cassiopeia.

Det var 39 ekvipasjer til start i Oxer Grand Prix 1.55 m, hvor 12 stykker var våre kjære landsmenn -og kvinner. Seieren gikk til den nederlanske ekvipasjen Henk van de Pol og Willink, som kunne hente med seg en premie på 60.000 kr. Sverige presterte også godt og kom på 2. og 3. plass. Jenny  Johannson på Caleno hadde 0 feil i omhopping og kom i mål et drøyt sekund etter vinneren. På 3. plass, bare tre tiendeler etter kom Erika Lickhammer og Liberty Man.

Prestasjonene fra de norske ekvipasjene var noe varierende, men det var definitivt ikke noe å si på innsatsen. Først ut var Stein Endresen, som cruiset gjennom på en kvikk og godt hoppende Cassiopeia. Norge hadde også med seg en debutant til start, nemlig Caroline Thorvaldsen på Impala VT. Ekvipasjen hadde en god start, men fikk desverre med seg noen feil utover i klassen.

Tredje nordmann ut var Pål Flam på sin Norske varmblodshest Larkin. De endte opp med 8 feil, og havnet på en 24. plass. Neste norske ut var Ole Kristoffer Meland på CC Top som også hadde 2 bommer ned. Men han var knappe to sekunder raskere enn Pål Flam, og havnet på en 17. plass. 

Debutant Caroline Thorvaldsen på Impala VT hadde en god start på klassen

Start nr 24 var Therese A. Ulven som desverre ikke hadde «dagen». Hesten bukket og kryssgallopperte mellom flere sprang, og ekvipasjen endte desverre opp med 18 feil, hvorav 2 var for overskredet makstid. Line K. Raaholdt hadde en fin runde på Diego Forever, men også hun fikk riv på 2 hinder, og måtte nøye seg med en 21. plass. Dag Ove Kingsrød havnet i samme «klubb» med to riv, men red fortere enn Line, og havnet på 16. plass.

 Victoria Gulliksen hadde en kjempebra start, og det kunne se som vi skulle få henne med i omhoppingen. Men ekvipasjen «gikk rett i fella» og fikk et riv på rekken som kom etter vanngraven. Marie V. Longen og Algorhythem gikk i samme fella, og ekvipasjen valgte å trekke seg. 

Siste nordmann ut var Geir Gulliksen. Han hadde en god runde og vi ante at vi kanskje kunne få med en til norsk ekvipasje i omhopping. Men som mange andre i denne klassen, fikk han ned en bom i trekombinasjonen. Men ekvipasjen gjorde et effektivt ritt, og ble plassert på en 11. plass.

Se flere resultater fra Drammen Springtour


Vi ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Personvern