Foto: Jessica Gunnulfsen

Rytterhelse: Sits og belastningsskader

[+] Når det kommer til hestesporten er fokuset i stor grad på hestens helse, holdbarhet og prestasjon. Men det er også ekstremt viktig å ha fokus på rytterens helse, både i forhold til vår egen holdbarhet - og hestens holdbarhet. Ridning og ikke minst alt arbeidet rundt hesteholdet, kan føre til smerter og skader hos rytteren. Hvilke belastningsskader kan man anse som de vanligste belastningskadene hos rytter?

08-04-2020 01:00
Jessica Gunnulfsen, MSc eq.science.
Helse og velferd

Denne artikkelen tar for seg - i tekst og bilder - bekkenet, rytterens sete, og hvordan bekkenmekanikken er relevant hos rytteren. Artikkelen beskriver også belastningsskader som kan oppstå av det daglige stallarbeidet relatert til hestehold, samt hvilken effekt dette har på ridningen. Videre skal vi se på belastningsskader som kan oppstå på hesteryggen som et resultat av ukorrekt sits og hvordan dette kan forbedres ved trening.

FOR Å LESE ARTIKKELEN GÅ TIL - Rytterhelse: Sits og belastningsskader - EQUIPEDIA

Vi gjør oppmerksom på at dette er en pluss-artikkel, og du må logge deg inn for å lese den. 

Ikke medlem? Abonnér – Lær mer (+) VINN ABONNEMENT! Meld deg på nyhetsbrevet til Hestebiblioteket Equipedia, og bli med i trekningen av et gratis årsabonnement til en verdi av 750 kr! (Skroll ned til bunnen av siden).

I LÆR MER (+) – artiklene går vi enda grundigere inn på skader og sykdommer, årsakssammenhenger, behandlingsalternativer, forebygging, treningsanbefalinger, kommunikasjon og trening av hest m.m. – alt som kan hjelpe deg i hestelivet.

Gi oss gjerne beskjed hvis du finner noe feil i artikkelen.

Artikkelen ble publisert første gang 18-03-2016 

 


Vi ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Personvern