Foto: Adobe Stock

Rytterens sits avgjørende for karakterer i visse øvelser

I dressurridning skal rytteren og hesten utføre en rekke øvelser og således utveksle informasjon ved bruk av rytterens hjelpere. Sammen med hendene og sjenklene, spiller spesielt setet - rytterens bekken, en nøkkelrolle i kommunikasjon med hesten. Hvilken innvirkning har egentlig rytterens sete på hesten?

13-03-2016 09:02
Jessica Gunnulfsen, Msc.eq.science.
Trening

Dressurridning er en populær sport, men det eksisterer desverre lite forskning som omhandler rytterens sits og hvilken effekt den har på hesten. Tidligere studier har forsket på interaksjonen mellom hest og rytter, med fokus på utvalgte kroppssegmenter, mens studier som tar for seg bekkenets påvirkning på hester er mangelfullt. 

Artikkelen tar for seg hvordan rytterens sete innvirker på hesten, hva som er hovedforskjellen mellom hobbyryttere og profesjonelle g hvordan rytterens sete er avgjørende for karakterer i visse øvelser.

FOR Å LESE ARTIKKELEN GÅ TIL - Rytterens sits avgjørende for karakterer i visse øvelser - I EQUIPEDIA

Vi gjør oppmerksom på at dette er en pluss-artikkel, og du må logge deg inn for å lese den. 

Ikke medlem? Abonnér – Lær mer (+) !

I LÆR MER (+) – artiklene går vi enda grundigere inn på skader og sykdommer, årsakssammenhenger, behandlingsalternativer, forebygging, treningsanbefalinger, kommunikasjon og trening –  alt som kan hjelpe deg i hestelivet.

LES OGSÅ - ipad for hester?

 


Vi ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Personvern