Foto: Adobe Stock

Er feltrittshesten din godt nok trent?

[+] Feltritt er kjent som en utfordrende disiplin for både hest og rytter, og antall hester som bortfaller under trening eller konkurranse, såkalt ‘wastage’ er relativt høyt sammenlignet med andre disipliner. En studie fra Nederland har undersøkt verdien av kondisjonstester og årsaken til at hester og ryttere ikke stiller til start.

17-06-2014 08:47
Jessica Gunnulfsen, MSc.eq.science.
Trening

Bakgrunn for studiet

FEIs regelverk presiserer at hyppigheten av konkurranser, samt alle andre mulige faktorer som kan forekomme i et treningsprogram, må undersøkes for å minske skadeomfanget på hesten. Det er videre nødvendig å se nærmere på de faktorene som viser seg å være avgjørende for såkalt wastage, og at ekvipasjer ikke stiller til start. Ved å nøye overvåke kondisjon, treningsmengde og skader hos feltrittshesten, kan man bedre forstå effekten av treningsmetoder og forebygge skader. 

FOR Å LESE ARTIKKELEN GÅ TIL - Er feltrittshesten din godt nok trent? - EQUIPEDIA

Vi gjør oppmerksom på at dette er en pluss-artikkel, og du må logge deg inn for å lese den. 

Ikke medlem? Abonnér – Lær mer (+) !

I LÆR MER (+) – artiklene går vi enda grundigere inn på skader og sykdommer, årsakssammenhenger, behandlingsalternativer, forebygging, treningsanbefalinger, kommunikasjon og trening av hest m.m. – alt som kan hjelpe deg i hestelivet.

Gi oss gjerne beskjed hvis du finner noe feil i artikkelen.

Stikkord: wastage, kondisjonstester, årsaken til at hester og ryttere ikke stiller til start, motoriske skader, undertrente hester, melkesyreterskelen, FEIs regelverk, treningsmetoder, skadeforebygging. 

 


Vi ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Personvern